Skyport Webáruház indítása - 7. rész
2016. március 2. | Skyport Webshop | Zákány Edit

Rendelések előkészítése

Most, hogy már vannak termékeink, következhet azok eladása. A következőkben a termékek eladásához, konkrétan a rendelések fogadásához és feldolgozásához, a vásárlókkal való kommunikációhoz szükséges beállításokat fogom megmutatni.

Fizetési módok

A fizetési módokat is teljesen a saját üzletedre szabhatod. Ennek megfelelően tetszőleges számú fizetési mód felvételére van lehetőség. A fizetési módokat az Eladás / Fizetési módok menüben tudod beállítani. Itt a jobb felső sarokban látható Új fizetési mód gombra kattintva lehet megadni az új fizetési mód jellemzőit.

Fizetési mód lista
Fizetési módok listája
A korábban felvett fizetési módokat a listában a változtatni kívánt mód sorába kattintva módosíthatod.
Fizetési mód szerkesztés
Fizetési mód szerkesztése

Szállítási módok

Felvételük a fizetési módokhoz hasonlóan történik, az Eladás / Szállítási módok menüpontban, a jobb felső sarokban látható, Új szállítás gombra kattintva.

Szállítási mód lista
Szállítási módok listája
A rögzíthető szállítási módok száma sincsen korlátozva, annyi féle módon eljuttathatod a vásárlóidhoz a termékeidet, ahány féle képpen csak szeretnéd. A szállítási módok utólag is bármikor módosíthatóak a szállítási módok listájában a módosítani kívánt szállításra kattintva.
Szállítási mód szerkesztése
Szállítási mód szerkesztése
Kivétel ez alól a szállítási mód típusa, ami csak egyszer, felvételkor állítható és később nem módosítható.
Új szállítási mód
Új szállítási mód felvétele
A szállítási módokat össze kell kapcsolni a korábban beállított fizetési módok közül egyel, vagy többel, amelyek az adott szállítás mellett a vásárlók rendelkezésére állnak. Ezt az adott szállítási módon belül a bal oldali menüben a Fizetési módok menüpontot választva tudod megtenni.
Fizetési és szállítási mód összerendelés
Szállítási módhoz fizetési mód hozzárendelése

Rendelések működésével kapcsolatos beállítások

A rendelésekkel kapcsolatos általános beállítások az Eladás / Rendelési beállítások menüpontban találhatók. Az itt található beállítások elég egyértelműek, ezért a részletes bemutatásukra most nem is térek ki. Ami külön említésre érdemes, az a rendelési azonosító felépítésének beállítása, amit a bal oldali menüben a Rendelés azonosító pontban tehetsz meg.

Rendelési azonosító beállítása
Rendelési azonosító formátumának megadása
A rendelési azonosító is kedvünk szerint alakítható. Tetszőleges szöveget, valamint a jobb oldalon felsorolt formátumokkal megadott adatokat tartalmazhatja. A formátumokat mindig pontosan úgy kell megadni, ahogyan a jobb oldalon szerepelnek, tehát % jelek között. Ha többet is egymás mellé szeretnél írni, akkor két százalékjel kerül közvetlenül egymás mellé.

E-mail címek

Ahhoz, hogy a webáruházadból leveleket tudj küldeni, szükséges, hogy a használni kívánt e-mail címek be legyenek állítva a webshop adminisztrációs felületén. Ez nem csak a rendelések feldolgozásakor fog kelleni, de most van az első alkalom, hogy szükség lesz rájuk, ezért megmutatom, hogy hogyan tudod beállítani őket. A Rendszer / E-mail / E-mail címek menüpontra lesz szükséged. Itt a jobb felső sarokban az Új e-mail cím gombra kattintva hozhatsz létre új, a rendszerben használatos e-mail címet.

E-mail címek felvétele előtt
E-mail címek felvétele előtt
E-mail cím beállítás
E-mail cím beállítás
Most két címet hoztam létre.
E-mail címek listája
E-mail címek listája
Már csak azt kell beállítani, hogy mely esetekben melyikről küldje a rendszerünk a leveleket. Ezt a Rendszer / E-mail / Küldési beállítások menüpontban az E-mail küldője mezők beállításával teheted meg.
E-mail küldési beállítások
E-mail küldési beállítások

Fontos megjegyezni, hogy ezzel a beállítással az áruházadból küldeni tudsz leveleket a megadott címekről, levelet fogadni azonban nem lehetséges.

A rendszerben vannak előre beállított levelek az egyes eseményekhez. Ezeket szintén a Küldési beállítások menüpontban, a lenyíló mezőkben tudod beállítani.

E-mail küldési beállítások alapbeállítások
E-mail küldési beállítások alapbeállítások
A leveleket bármikor módosíthatod a Rendszer / E-mail / Levél sablonok menüpontban. A levelek módosítására most nem térek ki részletesebben, mert hamarosan egy egész bejegyzést szánok a témára.

Az Admin e-mail címek fülön az Új cím megadása gombra kattintva beállíthatsz olyan e-mail címeket, amelyekre másolatot szeretnél kapni az áruházból kiküldött levelekről.

Admin e-mail címek
Admin e-mail címek
Új admin e-mail cím létrehozása
Új admin e-mail cím létrehozása
Az egyes címeknél beállíthatod, hogy mely események esetén szeretnél levélmásolatot a megadott e-mail címre.
Admin e-mail címek beállítása
Admin e-mail címek beállítása

Ezzel a legalapvetőbb rendelésekhez kapcsolódó beállításokkal elkészültünk. A következő néhány bejegyzésben a rendelési folyamatról lesz szó.

 
Adatvédelem ÁSZF Kapcsolat
© Digital Inspiration Online Kft.