Skyport Webáruház indítása - 5. rész
2016. február 18. | Skyport Webshop | Zákány Edit

Kategóriarendszer felépítése

Jó hírem van! Ez az utolsó lépés amit meg kell tenned, mielőtt az első terméket felvesszük az áruházadba! Ígérem, nem lesz sem hosszú, sem bonyolult. :)

Elöljáróban néhány szó a kategóriák működéséről.

Rendszerünkben nincs korlátozva a létrehozható kategóriák száma és ezek tetszőleges mélységig egymásba ágyazhatók. Az egyetlen megszorítás, hogy termékeket csak a legbelső kategóriákba lehet feltölteni, tehát olyan kategóriába, ami már nem tartalmaz további alkategóriákat. Megfordítva ugyanezt úgy is megközelíthetjük, hogy alkategória csak olyan kategóriában hozható létre, amely még nem tartalmaz termékeket.

A kategóriákat a Termékek / Termék kategóriák menüpontban állíthatjuk be. Első lépésként legalább egy főkategóriát kell létrehozni az Új főkategória gombra kattintva, majd ebben hozhatók létre az alkategóriák, ha szükségesek. Természetesen termékek akár közvetlenül a főkategóriákban is lehetnek.

Új főkategória
Új főkategória létrehozása

Főkategória létrehozásakor ki kell választani annak típusát is. Ez lehet általános, vagy valamilyen speciális, automatikus kategória is. Az általános az a kategóriatípus ami semmilyen speciális tulajdonssággal nem rendelkezik azok a termékek vannak benne, amit beleteszel. Az automatikus kategóriák a következők lehetnek: Új termékek, Akciós termékek és Kiemelt termékek. Értelemszerűen azok a termékek kerülnek bele, amiket újnak, akciósnak vagy kiemeltnek állítasz be. Ezek a kategóriák automatikusak, ami azt jelenti, hogy a rendszer magától kezeli, hogy a termékek mikor kerülnek bele és ki belőlük. Azt hogy mikor legyen új egy termék, a Termékek / Termék beállítások / Új termék menüpontban, valamint a termék alap adatainál tudod beállítani. Kiemeltté szintén a termék alap adatainál teheted, akciót pedig a termék ár beállításainál adhatsz meg.

Új és kiemelt termék beállítása
Új és kiemelt termék beállítása
Akciós ár beállítása
Akciós ár beállítása
Új termék beállítása
Új termék beállítása

A kategóriák sorrendjét is szabadon változtathatod a kategórialista jobb oldalán látható + jeleknél megragadva és a kívánt helyre mozgatva a kategóriát.

Főkategória szerkesztése
Főkategória szerkesztése

Új alkategória
Új alkategória létrehozása

Lehetőséged van a webáruházad vásárlóknak szánt felületére képes kategória választót kihelyezni, ezzel is érdekesebbé teheted a webshop megjelenését.

Kategória választó - főkategória
Kategória választó - főkategória
Kategória választó - alkategóriák
Kategória választó - alkategóriák

Ennek beállítását a Felület / Oldalak menüpontban tudod elvégezni. Először is a Felület / Oldalak / Modulok pontban a modul beállításait kell megcsinálni. Ehhez kattints a sy_kategória_választó modul sorába. Itt a modul megjelenését tudod megadni. Az elhelyezkedés beállításánál tudod változtatni, hogy bal szélen, középen, vagy jobb szélen akarod-e megjeleníteni a modult. A képen csak két oszlopos a mintaoldal, így a középső és a szélső oszlop együtt jelenti a tartalom számára fenntartott részt.

Kategória választó modul alap adatok
Kategória választó modul alap adatok
Kategória választó modul paraméterek
Kategória választó modul paraméterek

Ezt követően azt kell beállítani, hogy melyik oldalakon szeretnéd megjeleníteni ezt a modult. Én most a kezdőlapra és a terméklista oldalakra tettem be. Ezek a Felület / Oldalak / Oldalak menüpontban vannak sy_kezdőlap és sy_katalógus néven. A dolgod mindössze annyi, hogy a kívánt helyen a + gombra kattintva megjelenő ablakban kattints a modul nevére. A modulok sorrendjét a fel-le nyilakkal tudod változtatni, az x-szel pedig törölheted, ha mégsem szeretnéd, hogy ott legyen. Ha nem kínálja fel a rendszer a modult ott, ahova tenni szeretnéd, a modul alap beállításainál az Elhelyezkedést kell változtatni.

Kezdőlap felépítés beállítása
Kezdőlap felépítés beállítása

És akkor most már jöhet a termékfelvétel!

 
Adatvédelem ÁSZF Kapcsolat
© Digital Inspiration Online Kft.